Takaisin listaukseen

Markkinakartoitus: Etsimme yrityksiä kehittämään kanssamme digitaalista ohjauksen työkalua

Kun maahanmuuttaja tulee Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden asiakkaaksi, työllisyyspalveluiden OMA-valmentaja kartoittaa ensimmäisenä asiakkaan aiemman koulutuksen, työkokemuksen ja osaamisen. Osaamisen kartoittaminen voi kuitenkin olla hankalaa, jopa tulkin avustuksella. Etsimme yrityksiä ratkomaan kanssamme tätä ongelmaa.

Olemme keksineet idean digitaalisesta, visuaalisesta lomakkeesta, jonka avulla maahanmuuttaja-asiakas voisi itse kuvien avulla kertoa taustastaan. Tavoitteemme on, että työkalun avulla maahanmuuttajataustainen asiakas voisi paremmin vaikuttaa omaan kotoutumissuunnitelmaansa. Myös vuorovaikutus työllisyyspalveluiden OMA-valmentajan kanssa olisi sujuvampaa. Haluaisiko yrityksesi lähteä kanssamme yhdessä kehittämään tällaista työkalua?

Vaatimukset työkalulle:

  • käyttö mahdollista tietokoneella, puhelimella ja tabletilla
  • palvelussa kysytään samoja asioita kuin kotoutujan alkukartoitushaastattelussa
  • on helppo käyttää ilman suomen kielen taitoa
  • Visuaalisesti laaja digitaalinen palvelu, johon OMA-valmentaja voi yhdessä asiakkaan kanssa tallentaa hänen taustaansa ja elämäntilanteeseensa liittyviä tietoja
  • Palveluun tallentuu kirjallinen yhteenveto asiakkaan tiedoista, jota asiakas voi käyttää CV:nä. Profiilin voi tallentaa pdf-tiedostona
  • Palveluun tallennetut tiedot säilytetään turvallisesti Suomessa olevalla palvelimella
  • Palvelua on ketterä laajentaa myös muiden kartoitusten tekemiseen

Kehitystyön ensimmäisessä vaiheessa on tavoitteena testata minimum viable product, joka vastaisi tarpeitamme. Testausvaiheeseen on varattu noin 4000 euron budjetti. Onko yritykselläsi jo pöytälaatikossa prototyyppi, joka istuisi edellä esitettyihin vaatimuksiin, mutta kaipaa vielä viilaamista? Lähetä lyhyt (maks. viisi PowerPoint-diaa) kuvaus ideasta meille sähköpostitse 04.06.2018 mennessä, niin arvioimme yhdessä toteutuksen sopivuutta arkityöhömme.

Huomaathan, että tämä on markkinakartoitus ja annetut vastaukset eivät sido kumpaakaan osapuolta.

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö Minna Vierula
Digitaaliset palvelut työllisyyspalveluissa
Smart Tampere Digiohjelma
p. 040 196 5173
minna.vierula@tampere.fi

comments powered by Disqus