Takaisin listaukseen

Nopeat kokeilut -pilottihaku

Nopeissa kokeiluissa testataan kaupunkien haasteisiin vastaamaan tähtääviä uusia älykkäitä palveluja ja ratkaisuja aidossa kaupunkiympäristössä. Nopeiden kokeilujen tavoitteena on kokeilla yritysten ja kaupunkien toimintaa sekä kuntalaisten elämää helpottavia uusia digitaalisia palveluja ja ratkaisuja käytännössä ja edesauttaa uusien teknologioiden kehittymistä kutsumalla yrityksiä yhteiseen kehittämiseen Tampereen kaupungin kanssa pilotointiympäristöjä hyödyntämällä.

Tampereen kaupunki hakee yrityksiltä (vaatimuksena Y-tunnus ja ennakkoperintärekisteriin kuuluminen) ehdotuksia nopeisiin kokeiluihin ja/tai pilotointeihin. Tämän nopeiden kokeilujen pilottihaun tarkoituksena on löytää ratkaisuja Kintulammin last mile -ongelmaan.

Kintulammi on merkittävä luonnonsuojelualue ja retkeilykohde Teisko-Aitolahti-alueella, noin 20 kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Alueella vierailee noin 40 000 kävijää vuosittain. Alueelle tullaan useimmiten omalla autolla, koska julkisilla liikennevälineillä pääsee noin neljän kilometrin päähän ulkoilureittien alkupäästä ja Luontonysse kuljettaa retkeilijöitä perille vain elo-, syys- ja lokakuun ajan viikonloppuisin. Kävelyreitti lähimmältä bussipysäkiltä kulkee vilkasliikenteisen tien vartta, eikä sitä suositella kuljettavaksi lasten tai isojen ryhmien kanssa turvallisuussyistä.

Kokeilun tavoitteena on parantaa Kintulammin saavutettavuutta kestävillä kulkumuodoilla ja kehittää tunnistettuun kulkemisen last mile -ongelmaan vähähiilinen ratkaisu, esimerkiksi kutsuliikenteen tai jaettujen kulkuneuvojen avulla. Kokeilun toivottu toteuttamisajankohta on kesäkaudella 2020, poikkeustilanteen niin salliessa.

Hankintailmoitus hakuohjeineen löytyy täältä: Nopeat kokeiluhaku_Kintulammi.pdf.

Aikajakso, jolloin yritykset voivat osallistua yhteiskehittämiseen tai hankintaan:
25.5.2020-7.6.2020

Yhteyshenkilö

Nimi: Anni Joela
Organisaatio: Tampereen kaupunki
Tehtävänimike:
Puhelin: 040 721 9867
Sähköposti: anni.joela(at)tampere.fi

comments powered by Disqus