Takaisin listaukseen

Tarjouspyyntö ITS-nykytilannekatsauksesta

Smart Tampere mobility teema / Tampereen kaupunki pyytää tarjouksia ostopalveluna suoritettavasta selvitystyötä, jonka tarkoituksena on saada rakennettua kaupungin ITS-nykytilannekatsaus. Työ jakautuu kolmeen osaan:

1) Rahoitusinstrumentit,
2) Tilannekuva Tampereen nykyisistä projekteista ja alustoista ja
3) Älyliikenteen linjaukset Tampereella

Taustaa: Smart Mobility -teeman tavoite on, että Tampereelle syntyy kansainvälisesti tunnustettu, Euroopan mittakaavassa merkittävä älyliikenteen kokeilu- ja innovaatioalue, joka tarjoaa houkuttelevan alustan yrityksille kehittää uusia älyliikenteen palveluja ja viranomaisille ottaa käyttöön uusia innovaatioita viranomaistehtävien hoitamiseksi aiempaa tehokkaammin. Kokeilualueita perustetaan useita, ja niillä on erilaisia ominaispiirteitä: esimerkiksi Kaupin kampus, Hervanta, Vuores, Hiedanranta sekä kaupungin keskusta. Kokeilujen tavoitteina ovat jatkuvuus ja pitkäkestoiset hyödyt sekä vientimarkkinoille rakennetut ratkaisut sekä palvelut.

Tavoite on, että Tampereen kaupunkiseudulle muodostuu yksi Euroopan älykkäimmistä liikennejärjestelmistä, jossa liikkuminen ja liikuttaminen ovat tehokasta, mukavaa, turvallista ja ympäristöystävällistä. Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän asiakkaina ovat tyytyväiset ja älykkäät liikkujat, joille älyliikenteen palvelut ovat vakiintunut osa arkea ja liikkuminen vaivatonta. Tampereen kaupunkiseudun liikkumisen data on laadultaan ja saatavuudeltaan maailman parasta.

Kärkiteemoiksi on valittu:

1. Arjen sujuva liikenne – integroidut liikkumispalvelut
2. Älyratikka, liikennöintiä vuodesta 2021
3. Älykkäät kokeilu- ja innovaatioympäristöt
4. Liikkumisen opastaminen tapahtumissa
5. Uudet kaupunkiympäristöt
6. Autonominen liikenne ja liikkumisen uudet käyttövoimat

Selvityksen suunniteltu sisältö:

1) Rahoitusinstrumentit:
-Liikenteen kasvuohjelma työkalut Tekesin uudet ohjelmat
-EU tason haut * Horizon 2020 * UIA * JPI * Eureka ohjelmat * muut

2) Nykytilannekatsaus Tampereen nykyisistä projekteista ja alustoista • Käynnissä olevat liikenneprojektit, (alustava lista tarjotaan yhteystietoineen) • Hervannan pilvipohjainen verkko • Pormestari ohjelman liikenne tavoitteet • Hiilineutraali lentokenttä • Ministeriön kokeilut • Kuvaukset Tampereen liikennehubeista esimerkiksi Kaupin kampus, Hervanta, Vuores, Hiedanranta sekä kaupungin keskusta.

3) Älyliikenteen linjaukset Tampereella • Pormestari ohjelman liikenteen tavoitteet • Liikenteen kasvuohjelma Tampereen kannlta • Tampereen ITS strategiat • ITS Finlandin strategia

Tee tarjous selvitystyöstä 20.6 kello 12 mennessä. Tarjouksesta tulee selvitä työsuunnitelma (työsuunnitelmaan voi ehdottaa myös muita lähteitä) ja aikataulu, lyhyt kuvaus tiimistä / henkilöstä joka selvityksen tekee, relevantit referenssit ja hinta. Tarjoukset tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen jari.ikonen@businesstampere.com.

Tekijän valinta tehdään kesäkuun aikana. Työ on tarkoitus olla valmis 1.9.2018.

Aikajakso, jolloin yritykset voivat osallistua yhteiskehittämiseen tai hankintaan:
6.6.2018-20.6.2018

Yhteyshenkilö

Nimi: Jari Ikonen
Organisaatio: Business Tampere Oy
Tehtävänimike: Asiakkuusvastaava
Puhelin: 0500 456 636
Sähköposti: jari.ikonen@businesstampere.com

comments powered by Disqus